Kurs i NS 8405 og NS 8406 - Grunnkurs

NS 8405 og NS 8406 er de mest sentrale kontraktstandardene for utførelsesentrepriser innenfor bygg og anlegg i Norge. Få en grunnleggende gjennomgang av standardene på dette grunnkurset, som blant annet tar for seg tema om hvordan standardene er bygget opp og hvordan de skal brukes.

Kursbeskrivelse

På dette grunnkurset, som går over to dager, vil du få en grundig gjennomgang av oppbyggingen og de mest sentrale bestemmelsene i NS 8405 og NS 8406. Du får også en grundig presentasjon av sentrale bestemmelser, med eksempler på situasjoner hvor bestemmelsene skal brukes. Det legges opp til bruk av oppgaver og diskusjoner om problemstillinger som er vanlige i et bygge- eller anleggsprosjekt.

Grunnkurset tar spesielt for seg følgende tema:

 • Presentasjon av ulike entreprisemodeller
 • Bruk av de forskjellige standardkontraktene
 • Oppbygging og forståelse av entreprisekontrakter
 • Regler for varsling
 • Entreprenørens ansvar og risiko
 • Byggherrens ansvar og risiko
 • Fremdriftsplanlegging, samordning og krav til fristforlengelse
 • Endringshåndtering og vederlagsjustering
 • Overtakelse og sluttoppgjør
 • Ansvar for skade og mangler
 • Sentrale frister i kontraktene

Mål for kurset

På dette kurset får du en grunnleggende forståelse for bruken av NS 8405 og NS 8406, samt inngående kunnskap om bestemmelsene som er mest aktuelle i et bygge- eller anleggsprosjekt. Kurset legger størst vekt på NS 8405, men sentrale forskjeller i NS 8406 vil bli presentert.

Hvem er kurset for?

Kurset er aktuelt for personer som har liten erfaring med bruk av NS 8405 og NS 8406, eller som ønsker en grundigere gjennomgang av standardene. Dette kurset passer for personer fra både entreprenør-, rådgiver- og byggherresiden. For de som har god erfaring med bruk av NS 8405 og NS 8406, vil vi anbefale kurset for viderekomne, som går over én dag.

Kursholder:

Espen Johannessen er partner/advokat ved advokatfirmaet Steenstrup Stordrange i Tromsø. Tidligere har han vært amanuensis ved Juridisk fakultet, Universitetet i Tromsø, og dommerfullmektig.Johannessen har entrepriserett som ett av sine spesialområder og bistår regelmessig byggherrer (offentlige og private), entreprenører og konsulenter, i tillegg til kjøpere av eiendommer mot byggherre blant annet etter bustadoppføringsloven. Johannessen holder regelmessig kurs i entrepriserett og andre temaer innenfor bygg og anleggsbransjen og underviser i kontrakts- og arbeidsrett på Universitetet i Tromsø.

Dato/Tid: 28. april 2016 kl. 09:34 - 30. april 2016 kl. 09:35

Sted: Radisson Blu Hotel, Tromsø

Vis kart

Kursnr./navn: Kurs i NS 8405 og NS 8406 - Grunnkurs

Kursavgift: kr 9 000,00

Medlemmer av Standard Norge får 15 % rabatt ved å oppgi tilsendt rabattkode (OBS! Medlemskap er ikke det samme som å være abonnementskunde). Kursavgift inkluderer kursunderlag, lunsj, kaffe/te og standarder. Standardene vil bli vannmerket med ”KURSEKSEMPLAR”.


Påmelding:
For å melde deg på kurset bruker du knappen oppe til høyre "Påmelding til kurset". Du kan alternativt sende en e-post til salg@standard.no eller ringe oss på telefon 67 83 87 00.
Påmelding er bindende. Eventuell avmelding må skje skriftlig.
Ved avmelding belastes 20 % av deltakeravgiften, minimum 500 kroner.

Ved avmelding senere enn:
14 dager før arrangementet belastes 50 % av deltakeravgiften
7 dager før arrangementet belastes full deltakeravgift
Betalte plasser kan fritt benyttes av andre fra samme firma. Dette må meldes skriftlig.

Vi kan også tilby dette kurset som et bedriftsinternt kurs!

Vi tar forbehold om avlysning eller endringer i programmet som måtte skyldes forhold utenfor vår kontroll.

Påmeldingsfrist: 14. apr 2016 kl. 09:34

Kontakt: salg@standard.no, telefon 67 83 87 00

Påmelding
Dato:
2016-04-28
Sted:
Tromsø

Beklager, fullt