Bygg under oppføring

Standard Morgen: Strukturer data og bygg med nye klassifiseringsstandarder

De første tre standardene med to tilhørende veiledninger i standardserien NS 3457 Klassifikasjon av byggverk, er på høring. Mandag 24. februar inviterer vi til høringsmøte hvor de ulike forslagene blir presentert og du kan møte noen av de som deltar i arbeidet.

Tid: 24. februar kl. 0830 – 1030 (frokost fra 0800)
Sted: Standard Norges lokaler i Mustads vei 1 på Lilleaker i Oslo (se vår reisebeskrivelse)

Standardene skal brukes til å strukturere større bygg så alle byggets komponenter kan identifiseres og kobles i systemer. Dette vil blant annet gjøre det enklere å prosjektere i BIM. Det vil også gjøre det enklere å identifisere komponenter på byggeplassen og i forvaltningen av bygget.

Standardene bygger på det velkjente TFM-systemet som har vært brukt i den norske byggenæringen de siste 20 år. Systemet (?) er videreutviklet i NS 3457-serien for å gjøre dem bedre egnet for digitalisering.

På frokostmøtet det også bli presentert hvordan standardene skal fungere i sammenheng med BIM, bygningsautomatikk og anleggsbransjen.

Program

På frokostmøtet kan du møte følgende innledere:

  • Fagansvarlig i BIM hos Sykehusbygg HF, Kjell Ivar Bakkmoen
  • Sjefarkitekt hos Statsbygg, Steen Sunesen
  • Seksjonsleder i Erichsen & Horgen AS, Andreas Erichsen
  • Avd. direktør i Statsbygg, Trond Mosleth
  • Styreleder i Bygganalyse, Olle Rudén

Vi tar forbehold om at det kan bli gjort endringer i programmet.

Det er gratis å delta. 

Påmelding til gratis frokostmøte

Påmelding til gratis frokostmøte (blir åpnet om kort tid)

Bærekraftig arrangement

Vi ønsker at våre arrangementer skal ha en mest mulig bærekraftig profil. Vi oppfordrer deltakerne til å reise kollektivt. Dersom du har meldt deg på og senere ombestemmer deg, er det fint om vi får beskjed slik at vi unngår å sitte igjen med overflødig mat.

Høringsdokumenter

Du kan få tak i høringsdokumentene i vårt gratis høringssystem «Standarder på høring». Der kan du laste ned forslagene og gi dine kommentarer. Merk at den ene veiledningen er knyttet til standarden NS 3451. Høringsfristen er 1. mars.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ta kontakt med Tove N. Grønseth per e-post eller ring Standard Norge på telefon 67 83 86 00. 

Sosiale medier

Bruk emneknaggen #standardmorgen dersom du vil legge ut meldinger eller bilder.

Sist oppdatert: 2020-02-05