Problemer med å lagre innhold i eBlanketter

"Jeg benytter meg av eBlanketter, men har problemer med å lagre innhold jeg fyller inn i blanketten."

Dette problemet oppstår hvis blanketten åpnes utenfor nettleser. Det vil si et eget vindu. For at blanketten skal åpnes i nettleser må haken for “vis PDF i nettleser” være huket av. Denne innstillingen finner du under rediger-fanen i Adobe, innstillinger i bunn og internett under kategorier. Når dette er gjort, lukker du Adobe og gjør et nytt forsøk på å åpne blanketten i blankettsystemet.

De fleste blanketter er nå utviklet, eller er underveis til å bli utviklet, med veiviser-teknologi. Dette for å unngå at blanketter kun fungerer hos brukere med Adobe installert.

Noen blanketter har obligatoriske felt. Før disse er utfyllt er det ikke mulig å lagre blanketten.

 

Ved å trykke «LAGRE» knappen vil obligatoriske felter bli markert med rød skrift. Om noe annet er feil utfyllt vil det også markeres med rød skrift (eks: Felt kan maks ha 60 tegn men man har brukt 65 tegn, da vil ikke blanketten kunne lagres).

Vi anbefaler derfor å trykke «LAGRE» knappen først når man åpner et dokument. Fyll ut obligatoriske felt og lagre så blanketten. Når det er gjort kan blanketten fylles ut som normalt.

Husk å lagre ofte. Vi anbefaler å lagre minimum hvert 15 minutt.

 

Mer utfyllende informasjon om hvordan man bruker eBlanketter finner du under hjelpfanen når du er logget inn i nettbutikken og befinner deg i eBlankett-systemet.