Søketips

Null treff på søk?

 • Søk uten årstall
 • Søk bare på standardnummeret uten NS, ISO, EN eller lignende
 • Huk av i feltet for "inkluder tilbaketrukne standarder i resultatet" - standarden du leter etter kan være tilbaketrukket
 • Sjekk at ord er stavet riktig
 • Prøv andre ord med samme mening
 • Bruk færre søkeord

 

Søketips

 1. Søk bare på standardnummer
 2. Forsøk andre bøyninger og endelser av ord
 3. Avgrens søket
 4. Søk på standarder bare i ditt abonnement
 5. Hva betyr antall treff i søkeresultatet?

1: Søk bare på standardnummer
Standarder med deler definert med tall, bokstaver eller lignende bruker ofte forskjellige tegn mellom nummer og tallkombinasjoner hos forskjellige leverandører. Får du ikke treff på det du var ute etter forsøk heller å bare søke på “hovednummeret” og avgrens søket etterpå. For eksempel søk på bare 8405 istedet for 8405a, 8405-a eller 8405.a.

2: Forsøk andre bøyninger og endelser av ord
Søkemotoren håndterer ikke alltid bøyninger og forskjellige endelser, prøv derfor andre bøyninger av ditt søkeord om du ikke får treff på det du forventet.

3: Avgrens søket
Du kan avgrense søket ditt ved å velge funksjoner under “Avgrens søket” i venstre marg på søkeresultatsiden, slik at utvalget blir mindre. Les mer om dette i eget avsnitt lenger ned på siden.

4: Søk på standarder bare i ditt abonnement
Velg å se søkeresultater kun i ditt abonnement (gjelder for innloggede abonnementskunder). Når du er innlogget vil du få opp en ekstra fane for abonnement når du søker.

5: Hva betyr antall treff i søkeresultatet
På fanene i søkeresultatet vises det et tall i parentes. Dette tallet indikerer alle treff for det aktuelle søket totalt for alle kategorier (treff i standardnummer, innholdet i standardene, på nettstedet ellers eller i ditt abonnement).

Sier tallet i parentes at det er 10 treff på standarder, men det vises bare 1 standard i resultatet, er dette for eksempel en indikasjon på at det er 1 standard du får treff på i standardnummeret, men det er 9 treff i hele innholdet til 9 andre standarder.

 

Avgrens søket - hvordan fungerer det?

Status:
Her kan du avgrense på gyldige eller tilbaketrukne standareder (PS: for å få opp tilbaketrukne må du huke av i boksen for “inkluder tilbaketrukne standarder”).

Standard:
Velg type standard du er ute etter, for eksempel NS, ISO, NEK.

Varetype:
Velg varetype, som for eksempel standard, standardsamling, kurs, eBlankett, med mer.

Språk:
Avgrens på hvilket språk produktet har, for eksempel norsk eller engelsk.

Utgitt:
Velg utgivelsestidspunkt på standarder, eller når en artikkel/informasjonsside ble publisert, for eksempel alle produkter eller artikler som ble publisert de siste 6 måneder.

ICS:
Avgrens søket ved bruk av ICS-koder.

 

Hvordan fungerer søket?

Vårt søk er enkelt forklart prioritert på denne måten:

 1. Treff i standardnummer
 2. Treff i tittel på standard og innhold
 3. Treff på tilbaketrukne standarder
 4. Treff i innhold på nettsiden ellers

Resultatene blir prioritert etter relevans, hvor ofte søketermen din inntreffer i den aktuelle standarden eller innholdet forøvrig.


1: Treff i standardnummer
I utgangspunktet gir vi deg treff på standardnummer

2: Treff i tittel på standard og innhold
Får du ikke treff i standardnummeret vises treff i resten av innholdet i standarder. Du kan også selv velge å hake av for søk i innhold istedet for standardnummer i første omgang.

3: Treff på tilbaketrukne standarder
I utgangspunktet vises ikke tilbaketrukne standarder. Ønsker du å se tilbaketrukne standarder huk da av i boksen “inkluder tilbaketrukne standarder”.

4: Treff i innhold på nettsiden ellers
Søkeresultatet viser flere faner for treff på hva du søker på avhengig av hvor mange steder man finner det du søker etter. For eksemepel kan du også (eller bare) få treff på innhold på nettsidene våre, fra artikler, fagsider, kampanjer, o.l.

Salg og support

Hjelp

Telefon: +47 67 83 87 00

Åpningstider nettprat/telefon: man-fre 8-16