Bygg under oppføring

Norsk Standard mot tilsiktede uønskede handlinger i bygg, anlegg og eiendom, lansert

Den nye norske standarden NS 5834 gir anbefalinger om hvilke leveranser som kan bidra til gode sikringsløsninger for trusselutsatte bygg, anlegg og eiendommer. Standarden ble lansert på et seminar i november og har kan du se opptak av innlegg som ble holdt på lanseringsmøtet. Lanseringen ble arrangert i samarbeid med Norges Bank, og standarden ble overrakt statsråd Jan Tore Sanner i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Med NS 5834 Samfunnssikkerhet - Beskyttelse mot tilsiktede uønskede handlinger - Planlegging av sikringstiltak i bygg, anlegg og eiendom, får utbyggere, brukere, myndigheter, arkitekter og andre rådgivere et felles verktøy for å beskrive sikringstiltak, når disse skal planlegges i byggeprosessen og hva slags kompetanse som kreves i planleggingen av tiltakene. Standarden sier også noe om hvordan sikringstiltakene skal utvikles sammen med andre løsninger, slik at hensynet til økonomi, estetikk og praktiske forhold blir ivaretatt.

Innlegg på lanseringsmøtet

Dersom du vil se presentasjonen som ble holdt kan du finne disse i en tidligere publisert nyhetssak.

Les mer om standarden NS 5834.

Sist oppdatert: 2016-12-16

NS 5834:2016

Standard

NOK 652,00 (eks. mva)

Samfunnssikkerhet - Beskyttelse mot tilsiktede uønskede handlinger - Planlegging av sikringstiltak i bygg, anlegg og eiendom

SpråkNorskUtgave: 1 (2016-10-01)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang