Statsråd Jan Tore Sanner
Statsråd Jan Tore Sanner holdt åpningsinnlegget da den nye standarden for beskyttelse mot uønskede handlinger i bygg, anlegg og eiendom ble lansert (foto: Nils Stian Aasheim, Norges Bank)

Økt sikkerhet mot uønskede handlinger i bygg, anlegg og eiendom med ny Norsk Standard

Hvilke leveranser kan bidra til gode sikringsløsninger for trusselutsatte bygg, anlegg og eiendommer? Den nye norske standarden NS 5834 gir anbefalinger om når i byggeprosessen man bør gjøre de forskjellige typer vurderinger for å få best mulige løsninger. Standard Norge og Norges Bank inviterte til frokostmøte 1. november hvor standarden ble lansert og overrakt statsråd Jan Tore Sanner i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Med NS 5834 Samfunnssikkerhet - Beskyttelse mot tilsiktede uønskede handlinger - Planlegging av sikringstiltak i bygg, anlegg og eiendom, får utbyggere, brukere, myndigheter, arkitekter og andre rådgivere et felles verktøy for å beskrive sikringstiltak, når disse skal planlegges i byggeprosessen og hva slags kompetanse som kreves i planleggingen av tiltakene. Standarden sier også noe om hvordan sikringstiltakene skal utvikles sammen med andre løsninger, slik at hensynet til økonomi, estetikk og praktiske forhold blir ivaretatt.

Les mer om standarden NS 5834.

Innlegg på lanseringsmøtet       

Her har vi lagt ut de presentasjonen fra frokostmøtet som er godkjent for publisering. Det ble også gjort opptak av innleggene og de kan du se i en egen nyhettsak.

Sist oppdatert: 2016-12-16

NS 5834:2016

Standard

NOK 652,00 (eks. mva)

Samfunnssikkerhet - Beskyttelse mot tilsiktede uønskede handlinger - Planlegging av sikringstiltak i bygg, anlegg og eiendom

SpråkNorskUtgave: 1 (2016-10-01)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang