Mennesker som gjemmer seg bak puslespillbiter.
Foto: Nicolas Tourrenc

Ny standard angir krav til ledelsessystemer for kunnskap

Den nye internasjonale standarden NS-ISO 30401 hjelper organisasjoner med å utvikle et ledelsessystem som effektivt fremmer og muliggjør verdiskaping gjennom kunnskap.

For svært mange organisasjoner og virksomheter er kunnskap en av de viktigste verdiene en har. Organisasjonene trenger derfor systemer for å ivareta denne verdien. NS-ISO 30401 viser blant annet hvordan et ledelsessystem for kunnskap kan integreres i organisasjonens øvrige ledelsessystem. 

Kunnskap «sitter» i all hovedsak «i» den enkelte medarbeideren. Medarbeideren skal tilegne seg og utvikle kunnskapen. Kunnskapen skal deles og videreføres til andre medarbeidere, blant annet nyansatte. Og kunnskapen skal vedlikeholdes og fornyes. Alt dette forutsetter en kultur, en strategi og en ledelse som fremmer de prosessene som er nødvendige for at kunnskap skal «trives» i organisasjonen. 

Et ledelsessystem for kunnskap kan med fordel kombineres i et integrert ledelsessystem, som i tillegg kan omfatte for eksempel styring og ledelse av informasjon, data, menneskelige ressurser, innovasjon, risiko, kvalitet og mangfold.

Abonnement – alltid tilgjengelig og oppdatert

Abonnement på web gir deg en enkel og sikker tilgang til produkter, og du er garantert at du alltid har siste utgave. Trenger du og dine kollegaer tilgang til flere standarder? Et abonnement er også prisgunstig i forhold til flere brukere. 

Kontakt oss 
salg@standard.no 
67 83 87 00

Les mer om abonnement

Sist oppdatert: 2019-12-03

NOK 630,00 (eks. mva)

Ledelsessystemer for kunnskap - Krav

SpråkEngelskUtgave: 1 (2019-01-01)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang