Anerkjennelse til fransk nestor

Jean-Pierre Signoret ble gjort ære på av seminarleder Runar Østebø under seminaret i Statoil Business Center på Forus. Foran forsamlingen på rundt 75 deltakere fikk den franske pålitelighetseksperten et «ISO Certificate of Appreciation» som takk for 15 års innsats i det internasjonale standardiseringsarbeidet i ISO/TC67.

To menn tar hverandre i hånden

ISO-veteranen Jean Pierre Signoret fikk anerkjennelse fra Statoils Runar Østebø på seminaret i Stavanger nylig.

Signoret var blant annet prosjektleder for en ISO teknisk rapport som ble utgitt i 2013 og som ble presentert på seminaret.

Han gikk av med pensjon i Total i 2009, men reiser fremdeles verden rundt for å forelese om sikkerhetsarbeid, produksjonseffektivitet, pålitelighet og standardisering. Hos Statoil var han tilstede som ekspertmedlem i ISO-arbeidsgruppen. 

- For meg var det en hyggelig overraskelse å få "ISO Certificate of Appreciation". Jeg ble veldig glad, sier Signoret. Han ser det som svært viktig å spre kunnskap om standardiseringsarbeidet.

- Det er viktig å sørge for at nye standarder blir implementert og ikke blir liggende i en skrivebordskuff.

Jean Pierre Signoret startet sitt virke i 1971, først på kjernefysiske anlegg før han gikk over til olje- og gassindustrien i 1981, hvor han ble værende. Hvilket budskap har han til den nye generasjonen fagfolk som skal drive fram ytterligere standardisering innenfor oljebransjen?

- Min viktigste appell er at standardiseringsarbeidet skal føre til både færre ulykker og forbedret effektivitet. Altfor ofte må det skje en ulykke før sikkerhetsarbeidet prioriteres tilstrekkelig. 
Signoret viser til at etter Tsjernobyl-ulykken og etter Piper Alpha ble det naturlig nok bevilget mer penger til sikkerhetsarbeid og forbedrete standarder. Han beskriver bransjen som «schizofren».

- Før ulykker skjer får vi høre at vi er for kostbare og gjør for mye, men etter ulykken har vi aldri gjort nok. Jeg har et råd til alle som jobber med dette: Hvis du er sikker i din sak, ikke gi deg! Kjemp for å vinne fram enten du er på grasrota eller hos ledelsen. Og det gjelder å stå på for saken din selv om det kommer nye ledere. For det gjør det, avslutter Jean Pierre Signoret.

(Av Sindre Bø)

Sist oppdatert: 2016-05-10